Wubkje Kuindersma

Mannetje JasOf het nu winter is of zomer: Mannetje Jas heeft het altijd ijs- en ijskoud. Bibberend gaat hij op zoek naar warmte, maar zelfs een dikke laag winterjassen wil niet helpen. Is er dan helemaal niets dat ervoor kan zorgen dat Mannetje stopt met rillen?

Choreograaf Wubkje Kuindersma bewerkte het prentenboek Mannetje Jas tot een ballet voor de allerkleinsten. Een hartverwarmende voorstelling over de ontdekking dat sommige dingen in je leven beter gaan als je samen bent.

De muziek wordt gespeeld door celliste Maya Fridman. Fridman staat bekend om haar gepassioneerde vertolkingen van uiteenlopende stijlen en genres. Ze is bovendien als podiumpersoonlijkheid een mooie theatrale aanvulling op de dansers.

Speeldata: 6-21 april 2024: tickets en info

MetaHuman

MetaHuman

In de poëtische choreografie MetaHuman neemt choreografe Wubkje Kuindersma je mee naar het kruispunt tussen de digitale en de analoge wereld.

We komen terecht in een parallelle spiegelwereld waar de twee analoge dansers kennismaken met hun twee digitale alter ego’s. Nieuwsgierig beginnen ze gezamenlijk aan een ontdekkingsreis op zoek naar beweging en emotie en leren ze zichzelf en elkaar kennen.

Met behulp van visuals, motion capture en computersimulaties wordt een boeiende en ietwat vervreemdende wereld gecreëerd waarin de vragen worden gesteld: wat is echt? Welke wereld is de werkelijkheid?

Tournee vanaf 13 februari: tickets en info