Tracking Tilburg Online: LoneIn deze tijd van binnenzitten en afwachten wilde ik als Stadscomponist Tilburg toch weer laten klinken. Ik nodigde componisten en musici uit om korte stukken te maken. Muziek voor plekken die normaal gesproken vol met mensen zitten, maar nu doodstil zitten te wachten op het muzikale talent dat hier in de stad rondloopt.

Vanaf 23 april tot 4 juni wordt de quarantaine wat draaglijker met het troostrijke project Tracking Tilburg Online. Ik zelf, drie van mijn studenten en drie gevestigde Tilburgse componisten klimmen in de pen om nieuwe muziek te schrijven. Zeven solisten voeren die korte composities uit.

Ze doen dat op plekken die normaliter voor alle inwoners toegankelijk zijn, maar die momenteel noodgedwongen hun deuren gesloten moeten houden. De filmpjes zijn online te bekijken.

Het project Tracking Tilburg is een logisch voortvloeisel uit mijn rol van Stadscomponist en ambassadeur. Eerder gaf ik een tiental lokale componisten opdracht om muziek te schrijven voor het carillon in de Heikese Kerk. Ook verzorgde ik een groot openbaar evenement in de LocHal met nieuwe muziek gebaseerd op verhalen van verschillende Tilburgers.

Tracking Tilburg Online vormt daarop het vervolg; nu we voorlopig binnen moeten blijven, laten diverse musici zien en horen hoe onze dierbare plekken er momenteel bij liggen. Het Natuurmuseum, Café Kandinsky en Hall Of Fame zijn slechts enkele van de deelnemende locaties.